iPhone and SharePoint Alerts Through Hosted Exchange

I love my iPhone.  I mean I *really* love my iPhone.  I’ve had it for about a month and a half now, and it is truly an amazing piece of technology and extremely well done.  As most of us who are fundamentally Microsoft folks say, “Microsoft take note”!

However, here’s a little bugaboo with SharePoint that I can reliably reproduce.  I’ve set myself an alert on a SharePoint Document Library on a WSS site.  When I receive one of these alerts on my iPhone through my hosted Exchange account, it comes through fine.  However, from that point forward, the pipe is clogged: no more email messages come through until I delete the alert from my iPhone.  This makes little to no sense, as the contents of an email ought not to make a whit of difference, but I can reproduce it at will.  I haven’t been able to figure out exactly where in the chain that the problem is, but I’m fairly certain that it is in the interaction between the iPhone and hosted Exchange.

Anyone else seen this?

UPDATE 2009-07-31: It occurred to me today that this hasn’t happened in a while.  Maybe the 3.0 OS upgrade fixed it, but I can’t say for sure.

6 Comments

  1. Tom:
     
    I’m still seeing this, though it doesn’t happen with every alert.  I’m still trying to determine what the characteristics are for the alerts that do cause it to happen.
     
    Which Microsoft offering are you referring to?
     
    M.
    Reply
  2. Marc,
    I received an alert Friday that is still in my Inbox. I just posted a new item to my My Site Blog on my company’s Intranet and received a second alert this morning. I haven’t deleted either.
    On a different note, that hosted Exchange sounds competitive to the Microsoft offering. Have you considered switching?
    -Tom
    ————————————
    Tom Resing
    Tom Resing’s SharePoint Blog
    http://blogs.microlinkllc.com/tresing
    Reply
  3. Marc,
    What do you mean by hosted exchange? I have MicroLink’s Exchange server push mail and calendar appointments to my iPhone. I received an alert last week that way. I will try some more alerts to see if I can reproduce, but could it by your "host"?
    -Tom
    ————————————
    Tom Resing
    Tom Resing’s SharePoint Blog
    http://blogs.microlinkllc.com/tresing

    Reply
  4. Did you find a resolution to this? We are experiencing the same issue. We are on Exchange 2003 (moving to new version soon), MOSS 2007, iPhone 2.2.1. Any help would be greatly appreciated.

    -Justin

    Reply

Have a thought or opinion?